Tort de mere ( - porţii)
(6 voturi)
|
|||||||||||||||||
|
|
||||||||||||||||
TORT DE MERE.
Se unge o cratita de 2l.cu un pachet de margarina sau unt, se acopera fundul cratitii cu felii de mar {merele se spala, se cojesc, se curata de samburi si se taie felii subtiri}si se da la cuptor pana ce merele devin sticloase. Se pregateste o compozitie de pandispan din 6 oua, 6 linguri zahar si 6 linguri faina. Se scoate cratita din cuptor si se toarna peste mere compozitia de pandispan. Se mai baga in cuptor aproximativ 30 de minute pana se coace pandispanul. Se incearca cu paiul sau cu o andrea daca este gata si scoate din cuptor. Se lasa la racit. Se acopera cratita cu un platou rotund care este mai mare decat cratita de 2l. si se rastoarna pe platou. Se imbraca in frisca si se poate orna cu fructe sau pudra cu cacao.
|
||
Pagina: 1